Show Mobile Navigation

طعام

طريقة عمل الجمبرى الأسبانى بالصلصة 


كلنا بنزهق من الأكلات التقليدية وعشان كده جبتلك طريقة جديدة وسهلة جدا من الجمبري   ,تعالي نشوف هنعملها ازاي :-

المكونات
ا ك جمبري حجم متوسط
5 فص ثوم
1 معلقة زبدة
 1/2 معلقة فلفل أسود
1معلقة ملح
1قليل من القرفة
 2 ثمرة طماطم
1 معلقة صلصة
قليل من الشطة
قليل من الكمون

اولا  بنقطع الثوم لقطع صغيرة ونحط عليه رشة من الفلفل والملح ونقلبة مع السمن كويس لحد ما يتحمر ويبقي لونه ذهبي ..
ثانيا نضيف الجمبري الي بيكون مغسول كويس جدا عشان صحتنا طبعا ونقشره وبعدين نسيبه دقيقتين وبعدين بنضيف الصلصة والطماطم بعد ما يكونوا متسبكين كويس ونضيف بعدها الثوم والشطه وكله يتقلب مع بعضه .
واخيرا  هنسيبه كله يستوي مع بعضه لمدة 9 دقايق بس ومتزيدش عن كده عشان نضمن ان الجمبري يفضل ناضج  وبكده ممكن تعملي معاه رز وسلطة خضراء وطحينة وبالهنا والشفا .






وشكرا











الدجاج التندورى على الطريقة الهندية


تعتبر الأكلات الهندية من الأكلات المميزه والتي تتمتع بطابع مختلف عن غيرها لاحتواءها علي بهارات وتوابل حارة .



المكونات :

1 دجاجة متوسطة الحجم
1 كوب لبن
1 بصل حجم كبير
1 معلقة كركم
1 معلقة صغيرة قرفة ناعمة
1 معلقة صغيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة جنزبيل مطحون
1 معلقة صغيرة فلفل أسود
4 وحدات قرنفل
1 عود قرفة
رشة دقيق

طريقة التحضير :

  1. نقطع الدجاجة علي 8 قطع صغيرة ووننقعها في ماء به ملح وليمون ورشة دقيق ثم نقوم بوضع اللبن والليمون المعصور والبصلة في الخلاط ونضربهم جيدا ..
  2. في صينية متوسطة الحجم نضع قطع الدجاج وعليها خليط اللبن وقليل من الماء عند الحاجة ..
  3. نضعها في الفرن علي درجة حرارة متوسطة حتي تنضج ونقدمها بطريقة شهية ..وبالهنا والشفا .. 












قطايف بالقشطة




المقادير:-

العجينة:
2 كوب دقيق
1/2 كوب سميد ناعم (دقيق قمح)
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
3 كوب ماء
القشطة:
4 كوب حليب
2 ملعقة كبيرة خل
5-4 فص مستكة مفتتة
1/2 كوب قشدة
للقلي زيت ذرة
للتزين فستق حلبي مجروش
للتقديم ( قطر ، شربات)
الطريقة:

1. العجبنة: في إبريق الخلاط ضعي الدقيق، السميد، البيكنج باورد والماء، شغلي على سرعة متوسطة إلى أن تتكون عجينة سائلة سميكة القوام. اتركي العجينة لترتاح لمدة 10 دقائق .

2. أحضري صينية قصيرة الحافة وضعي فيها فوطة مطبخ نظيفة .

3. على نار متوسطة سخّني صاج أو مقلاة واسعة ذات قاعدة سميكة . (لا تضعي زيت او سمن في المقلاة)

4. ضعي عجينة القطايف في إبريق شاي ذو فتحة صغيرة، أسكبي العجينة على الصاج الساخن لتكوني قرص حسب الحجم المطلوب. لا تحركي يدك أثناء سكب القطايف كي لا تتغير سماكة القرص. انتظري لعدة ثواني إلى أن تتكون ثقوب على سطح القرص ويجف تماما. باستعمال ملعقة عريضة إرفعي القرص عن الصاج وضعيه على الفوطة في الصينية. (لا تقلبي القرص على الجهة الثانية يجب ان يكون سطح القرص طري كي يلتصق ببعضه عند أثناء التشكيل) .
5. أكملي سكب بقية العجينة على شكل اقراص متساوية الحجم. اتركي الأقراص لتبرد تماما قبل التشكيل .

6. ضعي قرص من القطايف في باطن اليد اليسرى وبأطراف اصابع يدك اليمنى اضغطي بقوة على طرف القرص لتكوني زاوية، كرري الخطوة 3 مرات كي يصبح عندك مربع مفتوح من الوسط. ويصبح قرص القطايف مثل الكوب . 


0 التعليقات:

إرسال تعليق