شهر رمضان في الوطن العربي
زي ما كلنا عارفين ان شهر رمضان مميز عند الامة الاسلامية في العالم كله بس بتختلف عادات و أكلات كل بلد عن التانية لكن في
حاجات كتير مش كلنا نعرفها وعشان كده جمعنالكوا رمضان في أربع دول عربيه هيكون شكله ازاي ؟!!
الامارات
الامارات
بيعتبر أهل الامارات شهر رمضان هو أحد مظاهر الترابط الأسري وبدخول شهر رمضان تتغير الحياة العادية للناس فيقوم الناس بفرش الطريق وأمام البيوت وبيكون بها موائد كتير للناس فيها أجمل الأكلات والحلويات وطبعا مش معموله للفقراء بس لكن كمان لرجال الحي وبتمتلئ المساجد كمان بالمصلين ويتم اصطحاب الأطفال وبيتبعتلهم أعداد كبيرة لتحمل مشقة صلاة التراويح ويتم تبادل الفطار بين الجيران والأهالي عشان يزيد الحب والتعاون بين الناس أكتر
أكلات اماراتية
تأتي الهريس والبرياني والثريد والسمبوسة من أفضل الأكلات الرمضانية في رمضان
لبنان
لبنان
يستقبل الناس شهر رمضان في لبنان بشوق كبير نظرا ان الشهر ده ليه الطابع الخاص، الطرق كلها بتكون زحمة بالناس وخاصة ساعة الإفطار، وكلهم بيسرعوا إلى بيوتهم قبل أذان المغرب، وبنشوف الزينة في الطريق وكأنها عروس.
كمان بتزدحم الجوامع بالمصلين خاصة مسجد السلام اللي يحضر فيه الشيخ محمد جبريل سنوياً في العشر الأواخر من هذا الشهر لإقامة صلاة التراويح.
اكلات لبنانية
بينتشر في لبنان شرب الحساء بجميع أنواعه والفتوش المتكون من الخس و الطماط والخيار والحامض، والبطاطا المقلية والحمص بالطحينة المشهور لبنانياً. أما الأكل الرئيسي فالشائع الملوخية الورق مع الدجاج بالإضافة إلى الكبة المقلية. أما بالنسبة للحلويات فالشعيبيات والأرز بالحليب من أكتر الأنواع المفضلة .
الشباكية المغرب
المغرب
تبدأ الاستعدادات لاستقبال الشهر الكريم من أواخر شهر شعبان بتحضير أصناف كتيرة من الحلويات. وبمجرد أن يشوفوا هلال رمضان بيتبادلوا التهاني بينهم ويقولوا "عواشر مبروكة" والمقصود بيها بارك صيامكم
يعتبر - الشاي المغربي هو العنصر الأساسي في السهرات العائلية التي تبتدي من بعد صلاة المغرب لحد الفجر
- وطبعا لسه تقليد "المسحراتي" أو "الطبال" من التقاليد المحببة جدا لكل المغاربة . الحريرة"
أكلات مغربية
ومنها الحساء التقليدي المغربي المتكون من الخضار والتوابل هي الأكل الرئيسي الي بيتصدر موائد الإفطار بالإضافة إلى "الشباكية" وهي حلويات أصيلة من التراث المغربي
الجزائر
الجزائر
- يفضل الجزائريون أنهم يروحوا الحمامات التقليدية في الأيام الأخيرة من شعبان بهدف التطهر والاستعداد لإستقبال رمضان.
- يتم دهان البيوت بدهان جديد قبل الشهر الكريم ويتم شراء أدوات مطبخ وأغطية جديدة وتطهير البيوت بالكامل.
- تتجمع الفتيات والسيدات في سهرات رمضانية تمسى "البوقالات" بتبقي كلها أحاديث للفضفضة وقراءة الطالع وتبادل الأمثال والقصص الشعبية.
أكلات جزائرية
"الشربة" أو "الجاري" أو الحريرة" هي الـأكله الرئيسية على مائدة الإفطار.
0 التعليقات:
إرسال تعليق